Vi lever i en tid, hvor alle er online og søger information online. Det er derfor også vigtigt, at din virksomhed har en online tilstedeværelse, så du både kan henvise potentielle kunder, men også så de har mulighed for at finde dig. 

Er du helt nystartet, kan det dog være lidt svært at finde ud af, hvilken retning du skal gå med din hjemmeside. Hvor mange sider, skal du have med med mere? Hvor uddybende skal indholdet være? Og så videre.

Er du i tvivl og er du nystartet selvstændig, kan det være, du skal starte med en visitkort hjemmeside. 

Men hvad er forskellen? Lad os finde ud af det.

Hvad er en visitkort hjemmeside?

En visitkort hjemmeside er en enkelt side, hvor du fortæller kort om dig selv, det du tilbyder og hvordan man kan kontakte dig.

Det er ofte lidt hurtigere at designe denne type af hjemmesider, da der ikke er mange informationer, og kun én side. På sigt er det dog langt fra nok, hvis du ønsker at promovere dine services og evt. begynder at få produkter, du kan sælge.

En visitkorthjemmeside er for nystartede virksomheder, der endnu ikke har opbygget meget indhold.

En visitkort hjemmeside er som sagt en enkelt side, der har til formål at vise din virksomhed frem og føre trafik til siden. 

Denne type hjemmeside er god til nystartede virksomheder, der endnu ikke har opbygget meget indhold, men som ønsker at etablere sig som en autoritet indenfor deres branche. De er også gode for den nystartede virksomhed, som gerne vil i gang med e-mailmarkdesføring – som jeg anbefaler, at man kommer i gang med så hurtigt som muligt, og gerne som noget af det første sammen med hjemmesiden.

Fordele og ulemper ved en visitkort hjemmeside

Fordele

 • Øget synlighed
  En visitkort hjemmeside kan hjælpe med at øge synligheden af din virksomhed og give potentielle kunder en nem måde at finde dig på.
 • Budgetvenlig
  Det er ofte billigere at få lavet en visitkort hjemmeside af en professionel webdesigner frem for en fuld hjemmeside med flere sider.
 • Let at kontakte dig

En enkel kontaktformular kan give potentielle kunder mulighed for at kontakte dig nemt og hurtigt, så du hurtigere kan øge dit salg.

Ulemper

 • Begrænset funktionalitet
  Denne type hjemmesider er ofte meget simple og har begrænset funktionalitet. Den har for eksempel ikke blog artikler, mulighed for udvidet handel eller dybdegående salgssider.
 • Mangel på indhold
  Der er begrænset med plads til dit indhold og giver primært kun plads til grundlæggende oplysninger om dig og din virksomhed.
 • Dårlig mulighed for udvidelse
  Ønsker du i fremtiden at tilføje flere sider og uddybende indhold, kan det bedst betale sig, at starte forfra med hjemmesiden.
 • Dårlig for søgemaskinerne (SEO)
  Visitkort hjemmesider ligger ofte dårligere i søgemaskinerne, fordi de ikke lever op til søgemaskinernes algoritme. Det kan fx handle om uddybende indhold på dine sider og jævnlig aktivitet på hjemmesiden.
E-bog til selvstændige - kom i gang med din hjemmeside

Hvad er en almindelig hjemmeside?

En almindeligt hjemmeside består af flere sider, der hver har sit eget formål – fx ‘Om os’ eller ‘Ydelser’.

Det er ofte de lidt mere etablerede virksomheder, som har denne type hjemmeside. Men selv forholdsvis nystartede virksomheder, kan med fordel få lavet en almindelig hjemmeside, hvor de kan fortælle meget mere om det de sælger. En almindelig hjemmeside kan være med til at øge tilliden fra de potentielle kunder, som besøger siden, så det ender med et salg.

SEO-mæssigt vil du også have større mulighed for at ligge bedre på søgeresultatsiderne. Det kan du både gøre ved at sikre, at du arbejder med søgeord og fx skriver blog artikler, som kan være med til at øge trafikken på din hjemmeside.

Der er mange fordele ved at have en almindelig hjemmeside frem for en visitkort hjemmeside, og færre ulemper. Herunder vil jeg nævne nogle stykker.

Fordele

 • Let at tilføje flere sider
  Det er let at tilføje flere sider, hvis der er brug for dette. Det hjælper med til at interagere med dine kunder på en ny måde, og hjælper din virksomhed til at vokse og udvikle sig.
 • Online synlighed og SEO
  Denne type hjemmesider øger synligheden og gør det lettere for potentielle kunder at finde din virksomhed gennem søgemaskinerne. Hvis din hjemmeside er optimeret til søgemaskinerne, kan den også blive vist på højt oppe i søgeresultaterne og måske endda på side 1, hvilket tiltrækker endnu flere besøgende til din hjemmeside.
 • Kommunikation
  En almindelig hjemmeside giver dig mulighed for at kommunikere med dine kunder og besøgende på en effektiv måde. Blandt andet med gennemarbejdet og godt struktureret indhold på de forskellige sider.

Ulemper

Der er ikke mange ulemper ved at have en almindelig hjemmeside, men lad os kigge på nogle af dem der er:

 • Større udgift ved etablering
  Det er dyrere at få lavet en almindelig hjemmeside frem for en visitkort hjemmeside. Udgiften ligger i, at der er flere sider at designe og derfor tager det også længere tid og mere forberedelse.
 • Tidskrævende
  Det er mere tidskrævende både for dig og for webdesigneren at forberede og designe hjemmesiden. Du skal umiddelbart bruge mere tid på at skrive indholdet til de forskellige sider, hvilket kan være større opgave.
 • Besværlig vedligeholdelse
  Det kan blive mere besværligt at vedligeholde og opdatere din hjemmeside, hvis du vælger at gøre det selv. En større hjemmeside kan ofte have flere sektioner, som er sat op på en særlig måde, så det kræver lidt ekstra for dig, at finde ud af, hvordan det hænger sammen.

Dit valg bør afhænge af, hvad du har brug for lige her og nu

Dit valg bør afhænge af, hvad du har brug for, at din hjemmeside skal kunne lige her og nu. Overvej også, om du inden for kort tid ønsker at sælge produkter eller services, som gør, at du har brug for mere fleksibilitet. 

Hvis du ønsker at få en god placering i søgemaskinerne, er en almindelig hjemmeside klart at foretrække. Det samme gør sig gældende, hvis du ønsker, at dine kunder kan handle hos dig 24/7 eller skabe større tillid gennem fx blog artikler. 

Hvis du på den anden side ikke har meget indhold endnu, måske fordi du lige er startet som selvstændig, så er en visitkort hjemmeside måske mere passende lige nu.

Afslutningsvis

I sidste ende bør dit valg mellem en visitkort hjemmeside eller en almindelig hjemmeside afhænge af, hvad du har brug for, at din hjemmeside skal kunne her og nu. Hvis du ønsker, at den blot skal fortælle hvem du er, hvad du kan hjælpe med og hvordan de kontakter dig, så kan en visitkort hjemmeside være perfekt. Men hvis du ønsker, at skabe indhold, som øger de besøgendes tillid til dig og din virksomhed. Hvis du ønsker at ramme side 1 på Google lidt hurtigere eller have større mulighed for at fortælle de besøgende om dine tjenester og services, så de ender med at købe af dig, så vil jeg anbefale, at du vælger en mere traditionel hjemmeside, som indeholder flere sider.


Leder du efter en webdesigner til din hjemmeside?

Uanset om du ønsker at få lavet en visitkort hjemmeside eller en almindelig hjemmeside vil jeg elske at hjælpe dig, så du finder den løsning, som passer til dit behov og mål.

Book allerede i dag en samtale, så vi sammen kan finde ud af, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Ja, jeg vil gerne have en gratis og uforpligtende samtale