Bruger du Instagram eller Facebook i din virksomhed, så ved du, hvor vigtigt det er, at lave visuelt flotte opslag. Men er du ikke grafisk designer, så kan det være svært. 

Har du oven i købet en nystartet virksomhed, så kan det være dyrt, at købe hjælp til design. Her kommer Canva ind i billedet.

Canva er mit absolut favorit designværktøj, som jeg IKKE kan undvære.

Favoritværktøj

Jeg har flere favoritværktøjer i min forretning. Nogle af dem vil jeg slet ikke kunne undvære, hvis det hele skal løbe rundt.

Jeg mener faktisk, at det er vigtigt, at alle selvstændige har nogle go-to værktøjer, som de bare altid vender tilbage til. Værktøjer, som de kender så godt, at de ikke behøver bruge ekstra energi på at bruge dem.

Test dig frem til, hvad der fungerer for dig, til du har fundet det helt rigtige. Hold dig herefter til det eller dem og lad dig ikke lokke af trends og mode.

Du kan se, hvilke favoritværktøjer jeg bruger.

Canva – et program til ikke grafikere

Canva er et designprogram til ikke grafiske designere. Du behøver faktisk slet ikke have forstand på at sætte farver og elementer sammen. Canva hjælper dig hele vejen igennem. Det er let og intuitivt og er derfor også fantastisk til nybegyndere.

Du vil opdage, at det pludselig bliver enkelt at lave grafik til de sociale medier, din hjemmeside eller en præsentation. Der er skabeloner til det hele, som du kan justere, så de passer præcis til dit brand. Det er også muligt at uploade egne billeder, så det ikke bliver stock-photos det hele.

Har du oven i købet pro versionen, så tilføjer det bare så meget ekstra værdi i forhold til din virksomhed.

20 Canva skabeloner

Gratis version af Canva

Jeg brugte den gratis version af Canva et godt stykke tid, inden jeg købte pro versionen, og det fungerer helt fint. 

Der er massere af skabeloner, billeder, skrifttyper, elementer og meget mere, som du frit kan bruge, men det har også sine begrænsninger. Og er man selvstændig, så er der bare nogle ting, som bliver lettere med pro versionen.

Er du nystartet, vil du dog sagtens kunne nøjes med gratis versionen.

Pro version af Canva

Selv om du kan klarer dig med den gratis version, så vil jeg dog anbefale, at du køber pro versionen, så snart det er muligt. 

Canva Pro tilbyder et hav af tillægsydelser, som bare er så lækre at have, når man er selvstændig, og ønsker at spare tid på sine design.

Nogle at de ting, du har mulighed for med pro versionen – og som er nogle af årsagerne til, at jeg gik over til pro – er:

Brandidentitet
Indsæt dine brand farver og skrifttyper samt logo, så du ikke behøver huske på farvekoder eller skrifttyper, hver gang du laver et design. Du har mulighed for at tilføje flere brandidentiteter. Det er guld værd, hvis du hjælpe andre med deres design, eller hvis du har et produkt/kursus, som bruger andre farver/skrifttyper, end det du bruger i din virksomhed. 

Hurtig ændring af størrelse
Det er hurtigt at ændre størrelsen på en skabelon. Det betyder, at ét design kan ændres til at blive brugt på Instagram, Facebook, Pinterest, YouTube eller hvad du har brug for. Det bliver klaret med et enkelt snuptag. Det eneste du behøver at gøre efterfølgende, er, at tilrette elementerne i designet, så de passer til den nye størrelse.

Fjern baggrund
Hvis du har et billede, hvor du ikke ønsker at have baggrunden med, så kan du hurtigt fjerne den. Det er fx genialt, hvis du har taget forskellige billeder af dig selv, som du vil indsætte i fx et Instagram opslag. Jeg bruger tit denne funktion, hvilket du kan se på min Instagramprofil

Sortering i mapper
Med pro versionen bliver det lettere at holde styr på dine design. Du kan lave lige så mange mapper og undermapper, som du har brug for. I gratis versionen kan du kun lave to mapper. Det giver bare et meget bedre overblik.

Der er mulighed for at lave videoer og animationer. Du kan oprette teams, hvis du fx samarbejder med andre eller har medarbejdere. Her vil du kunne kommentere og dele designs med dit team.

En anden lækker ting, som Canva har indført, er et Planlægningsværktøj til sociale medier, hvor du kan planlægge til 8 platforme. 

Jeg har ikke selv brugt dette, da jeg primært bruger Facebooks eget værktøj, men ved fra andre, at de er glade for at have design og planlægning samlet ét sted.

Dette er blot nogle af fordelene ved at have en pro version.

Canvareklame - fjern baggrunden

Prøv Canva Pro i 30 dage

(Dette er et reklamelink, hvis du vælger at købe pro udgaven inden 30 dage, får jeg en mindre provision. Det vil aldrig medføre ekstraomkostninger for dig).