Med de mange hjemmesidebyggere og skabeloner som er tilgængelige på nettet, er det efterhånden blevet meget lettere at designe sin egen hjemmeside. Det kan dog være en langsommelig opgave, især hvis du ikke er en professionel webdesigner. 

Men spørgsmålet er, om du skal hyre en webdesigner eller gøre det selv, hvad kan bedst betale sig.

I denne artikel vil jeg kigge nærmere på de fordele og ulemper, der kan være ved begge alternativer.

Selvgjort er velgjort – eller er det?

Der er forskellige ting, du skal tage højde for, hvis du selv ønsker at designe din hjemmeside. Et af de store spørgsmål er, hvor teknikforskrækket er du? Hvis du slet ikke tør trykke på en knap, fordi du frygter, hvad der kan ske, så bliver det svært at bygge en hjemmeside.

Men lad mig uddybe nogle fordele og ulemper ved at designe sin egen hjemmeside.

Fordele ved at gøre det selv

Det er billigere

Når du designer din egen hjemmeside, kan du spare mange penge, hvis du altså har tid og tålmodighed til at lære, hvordan du skal gøre. Du kan bruge hjemmesidebyggere som fx. Wix, Squarespace eller WordPress, som jeg anbefaler (også selvom du er nybegynder) – de har alle mange fine skabeloner, du kan bruge.

Kreativ frihed

Når du designer din egen hjemmeside, har du 100% frihed til at gøre, hvad du har lyst til. Vælge de farver og skrifttyper, du synes passer til dit brand og stil. Og du behøver ikke være nervøs for, om en webdesigner kan finde ud af at lave en hjemmeside, som favner dig og din virksomhed.

Fleksibilitet

Der er stor fleksibilitet over, hvornår du starter og hvornår du står med et færdigt resultat. Kan du kun bruge 1 time om dagen eller ugen, så er det dét du gør. Du kan tilpasse alt, så det passer lige til din virksomhed og dit brand.

Ulemper ved at gøre det selv

Tidssluger

At designe sin egen hjemmeside er en tidssluger. Den tid du bruger på at afsøge alle kroge af internettet eller se 100-vis af YouTube videoer, kan du bruge på opgaver, som ligger tættere på din hjertebusiness.

Læringskurve

Selv om det er blevet rigtig let i forhold til hjemmesideskabeloner og byggere, så er der stadig en læringskurve, som kan være temmelig stejl. Det kan altså være nødvendigt at investere tid på at lære systemet at kende og forstå, hvordan webdesign hænger sammen.

Begrænset ekspertise

Selvom du ved, hvad du gerne vil have på din hjemmeside, så kan det være svært at lave. Det kan også kræve nogle tekniske færdigheder for at designe en hjemmeside i høj kvalitet, som du måske ikke har – såsom at lave en hjemmeside der sælger for dig døgnet rundt. Det er heller ikke sikkert, at du ved, hvordan du optimere hjemmesiden til at være hurtig, SEO optimeret og mobilvenlig. 

E-bog til selvstændige - kom i gang med din hjemmeside

Hjælp fra en webdesigner

En hjemmeside kan hjælpe dig med at skabe know, like & trust, som er dét, der gør, at folk køber af dig. Det kan dog være tungt at stå med det hele selv, og her kommer en webdesigner ind.

Fordele ved at hyre en webdesigner

Et design som tiltrækker folk

En webdesigner er ekspert inden for deres område. De har kendskabet og færdighederne til at designe en visuel flot hjemmeside, som samtidig er funktionel og let at navigere i. Dette er med til at skabe den vigtige tillid hos de besøgende, som gør, at de køber af dig.

Tilpasning

Med en webdesigner, kan du få en hjemmeside, som er skræddersyet til dine behov og mål. I fællesskab med dig kan de skabe et design der afspejler din brandidentitet og hjælpe dig med dine forretningsmål. Dette kan give dig en konkurrencefordel og hjælpe dig med at skille dig ud fra dine konkurrenter.

Tidsbesparende

Det kan være en tidskrævende proces at bygge en hjemmeside, især hvis du mangler erfaring indenfor dette område. Ved at hyre en webdesigner kan du spare tid og fokusere på andre dele af din virksomhed.

Teknisk erfaring og ekspertise

Webdesignere har den tekniske viden til at skabe din hjemmeside. Optimere til søgemaskinerne. Sikre en hurtig indlæsningshastighed. Og lige så vigtigt sikre, at hjemmesiden er responsiv – altså fungerer lige fint på mobil, tablet som på desktops.

Ulemper ved at hyre en webdesigner

Prisen

Der er ingen tvivl om, at det kan være dyrt at hyre en webdesigner, især hvis du ikke har det store budget. Prisen på en hjemmeside kan variere alt efter kompleksiteten af design og features, som du ønsker at have med.

Kommunikationen

Det er vigtigt at webdesigneren forstår dine intentioner og ønsker, da det kan være svært at fange et design med ord. Det kan være udfordrende at arbejde med en webdesigner, som ikke forstår dig. Sørg derfor altid for, at du og webdesigneren er på samme side, når det handler om design og funktionalitet.

Begrænset tid

Når du hyrer en webdesigner, vil det ofte være på webdesignerens tid. Du har altså ikke den samme fleksibilitet i forhold til, hvornår materialet skal ligge klar, så webdesigneren kan starte.

Afslutningsvis

Det kan være en rigtig god investering at ansætte en webdesigner, hvis du ønsker en hjemmeside, der ser professionel ud og er skræddersyet til dine specifikke behov. Det er dog vigtigt at afveje fordele og ulemper og afgøre, om det er det rigtige valg for din virksomhed. Husk dog på, at lave din egen hjemmeside kan have en skjult omkostning i form af tid og frustration. 

Hvis du har tid og ressourcer, kan du muligvis selv designe din hjemmeside ved hjælp af de mange muligheder og hjælpeværktøjer der efterhånden findes. Og i sidste ende bør du tage beslutningen ud fra ekspertiseniveau, mål og  budget.

Er du i tvivl om hvilken type hjemmeside, du skal vælge, kan du starte med denne artikel:

Hvad er forskellen på en visitkorthjemmeside og en almindelig hjemmeside?

Og er du startet på din hjemmeside, kan du med fordel læse artiklen:

Derfor skal du lave en handlingsplan før du bygger din hjemmeside

Leder du efter en webdesigner til din hjemmeside?

Jeg vil elske at hjælpe dig med at finde den perfekte hjemmesideløsning, som passer til dit behov og mål.

Book allerede i dag en samtale, så vi sammen kan finde ud af, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Ja, jeg vil gerne have en gratis og uforpligtende samtale