Når det kommer til at bygge en hjemmeside, er et af de mest almindelige spørgsmål, jeg støder på, “Hvor lang tid vil det tage?”

Som selvstændig webdesigner ved jeg, hvor vigtigt det er, at have en online tilstedeværelse. Jeg forstår også, hvor vigtigt det er, at vi bruger vores tid og energi rigtigt, så vi får mest ud af vores arbejdsdag.

At skabe en hjemmeside er som at dyrke en have. Det kræver tid, tålmodighed og kærlighed. Og ligesom en have kan din hjemmeside blomstre og blive et smukt sted for besøgende, hvis den dyrkes med omhu og opmærksomhed. 

Opbygning af en hjemmeside er en proces, der er påvirket af flere faktorer, som er unikke for hvert enkelt projekt.

I denne artikel vil jeg kigge på nogle af de primære faktorer, som har indflydelse på, hvor lang tid det tager, at skabe en ny hjemmeside. Det giver forhåbentlig en bedre forståelse for, hvilken tidshorisont der er, hvis du ønsker en ny hjemmeside.

1. Kompleksiteten afgører længden

Okay, lad os tale kompleksitet. Det er nemlig én af de større faktorer, som har indflydelse på tidslinjen.

Forestil dig din hjemmeside som en blomsterhave. En simpel hjemmeside svarer til at du spreder en pose blandet blomsterfrø ud over et bed, nemt og hurtigt. En større og mere kompleks hjemmeside er som at skabe en frodig blomsterhave, med blomstring fra tidligt forår til tidlig vinter. Perfekt farvekombination og dejlige duftende blomster. Begge dele kan være smukke og tilfredsstillende, men den ene kræver mere tid og dedikation.

Så når du drømmer om en hjemmeside med en blog, bookingkalender, kursus- eller medlemsside, podcast side eller måske en online shop, så er det ekstra punkter på tidslinjen, som du skal tage højde for. 

Når vi taler om enkelhed versus kompleksitet, handler det ikke kun om antallet af sider eller funktioner. Det handler også om designets elegance, detaljer og brugervenligheden. 

Brugerdefinerede design elementer som illustrationer eller ikoner, kan forlænge processen. Og hvis du ønsker elementer så som animationer eller en form for interaktive effekter, som fx tekst der drejer eller flyver ind fra siden, så vil tidslinjen igen blive rykket. 

2. En tydelig vision fra starten sparer tid

Det er afgørende at have en klar vision, før du dykker ned i designprocessen. Brug derfor altid nogle dage på at få en klar idé om din hjemmesides formål, din målgruppe og det budskab, du ønsker at formidle. 

Jeg forstår dog godt, at det kan virke fristende at springe dette trin over, især hvis du har lidt travlt. Men hvis du investerer tid i planlægningen inden du starter, så vil det spare dig for værdifulde timer senere i processen.

Uden en klar vision kan processen føre til unødvendigt mange rettelser og omveje, inden du når målet.

Så brug tid på at reflektere over, hvad din hjemmeside skal opnå. Ønsker du at tiltrække nye kunder, dele din viden gennem blogs, eller måske sælge produkter online? En velgennemtænkt plan er fundamentet for en vellykket hjemmeside.

Jeg starter altid min designproces med, at kunderne arbejder på indhold, målgruppe og mål. Vi har en lang opstartssamtale, så vi er enige om, hvad vej du ønsker at gå.

3. Hvordan du bygger din hjemmeside, påvirker hvor lang tid det tager

Nu hvor du har din vision og plan klar, er næste skridt at vælge, hvordan du vil bygge din hjemmeside.

Hvis du har tekniske færdigheder og tid til at lære, kan du vælge at gøre det selv ved hjælp af skabeloner, hjemmesidebyggere og videoer på YouTube. Der er mange brugervenlige værktøjer til rådighed, der gør processen lettere, selv for begyndere.

Men hvis teknik ikke er din stærke side eller hvis du ønsker en hjemmeside, der virkelig skiller sig ud, kan det være en god idé at få professionel hjælp. En erfaren webdesigner kan omsætte din vision til en visuelt imponerende og funktionel hjemmeside. Dette sparer ikke kun tid, men sikrer også, at din hjemmeside skiller sig ud fra mængden.

Book hjemmeside analyse i dag på kontakt-siden

Opdag din hjemmesides potentiale

Få hurtige og effektive tips til at forbedre din hjemmeside og tiltræk flere besøgende. Klar til at give din hjemmeside et boost? Bestil din hjemmeside analyse i dag

Hvor lang tid tager det så egentligt at bygge en ny hjemmeside?

Så, hvor lang tid tager det egentligt at bygge en hjemmeside? Som du kan se af ovenstående, så er der ikke et entydigt svar på dette spørgsmål.

Tidsrammen kan svinge fra et par dage til nogle måneder, og i enkelte tilfælde et års tid. Alt afhænger af forberedelse og vision, kompleksiteten og om du gør det selv, eller får hjælp fra en professionel webdesigner.

Husk, kvalitet tager tid. En veldesignet hjemmeside er en investering i din virksomheds fremtid.

For at hjælpe dig med at realisere din vision tilbyder jeg en gratis, uforpligtende samtaler, hvor vi kan dykke ned i dine behov, ønsker og muligheder.

Jeg har 3 muligheder for at hjælpe dig med din coachinghjemmeside:

  • Jeg tilbyder skræddersyede hjemmesideløsninger, så uanset om du leder efter en helt ny hjemmeside eller en fornyelse af din eksisterende, så kan jeg hjælpe dig. 
  • Hvis du ikke har brug for en helt ny hjemmeside, men har ønsker i mindre format, så tilbyder jeg VIP Dage, hvor vi fokuserer på en enkel stor udfordring eller flere små. 
  • Ønsker du blot at vide, hvordan din nuværende hjemmeside præsterer, så tilbyder jeg Hjemmeside analyse, hvor jeg kigger på design, navigation og brugervenlighed, samt giver forslag til forbedringer.

Er du klar til at komme i gang? Book en gratis samtale i dag eller bestil en hjemmeside analyse.