Skrifttyper er på linje med farver med til at skabe genkendelighed, som giver dine potentielle kunder en tryghed, fordi det er noget de har set før, og de ved, at det kommer fra dig.

Skrifttyper er efter min mening noget af det sværeste, og det er derfor dejligt, at der er nogle kompetente mennesker, som har sammensat skrifttyper, så jeg kan blive inspireret af dem.

Herunder kan du se min video, eller hvis du hellere vil læse, så finder du en udskrift under videoen.

Har du fundet de skrifttyper, som du gerne vil bruge på din hjemmeside? Som viser den værdi og de følelser, som du gerne vil have folk tager med sig, når de forlader din hjemmeside? Eller bruger du måske bare de default skrifttyper, som er indbygget på hjemmesiden, når du starter med at bygge siderne op?

Jeg vil vise dig, de to favoritsteder jeg har til at finde en skrifttype, som passer til mig og mit brand. Men inden vi går i gang, vil jeg lige sige hej. Jeg hedder Vivian. Jeg har firmaet Vivian Bille, hvor jeg hjælper andre selvstændige kvinder med at lave deres hjemmeside, så de bliver fri for at tænke over teknikken, og hvordan de skal sætte tingene op, så det lige akkurat passer til dem og deres virksomheder. Men lad os grave ned i skrifttyper, og jeg vil lige minimere mig selv sådan, så det ikke er mig, du står og ser på hele tiden, men faktisk de her skrifttyper, som jeg taler om.

Google fonte

Den første hjemmeside jeg synes er rigtig god at komme ind på, det er den, der hedder font.google.com. Det er Googles egne fonte og de gratis, og det er ofte dem, du finder, når du skal bygge din hjemmeside op i de her hjemmeside systemer, som du kan arbejde i – hvert fald i WordPress. Og her har du lidt forskellige muligheder.

Det første, det er kategorier. Hvis du allerede nu ved, hvad du ikke leder efter, eller hvad du gerne vil have, så kan du fjerne de markeringer, som du ikke ønsker at se. Så her vil jeg for eksempel fjerne de her tre, sådan at det kun er serif og sans-serif, som, bliver vist. Sproget, du kan desværre ikke gå ind og sorterere, at du kun vil se dansk sprog, så jeg lader det være på alle sprog, og så har du mulighed for at give nogle tilføjelser til, hvordan du gerne vil se skrifttyperne. Jeg plejer ikke at pille ved det her.

Til gengæld, så, plejer jeg at lave en sætning. Og fordi at vi jo har æ, ø og å, så har jeg en sætning, som jeg lige sidder ind, for den får æ, ø, å med i sætningen. Og her kan vi så se, hvis nu for eksempel, at vi tog handwriting med, så er det tydeligt her at se, at de her skrifttyper har ikke æ, ø , å med i deres handwriting skrifttype. Så det ville jo ikke være en skrifttype, som ville være særlig god for os i Danmark at bruge, hvis du skriver på dansk.

Herudover, så er det simpelthen bare at prøve og scrolle ned ad og se, om du kan finde nogle skrifttyper, som som du godt kan lide. Noget af det du skal holde øje med, hvis du for eksempel vælger to forskellige skrifttyper, så din overskrift har én skrifttype, og din brødtekst har en anden. Og det kan måske endda også være, at du vælger at sige, at din overskrift har serif og din brødtekst har sans-serif, dvs. det her med at serif, det er med fødder, som for eksempel den her, hvor du har de her små streger, og sans-serif det er uden fødder, så det er mere sådan den rå streg.

Fontpair

En anden rigtig god hjemmeside er den, der hedder fontpair.co. Det er også Google fonte, der bliver vist her. Men det der er fordelen ved den her side, det er, at du har allerede nogle sammensætninger, som passer sammen. Så du bliver fri for selv at finde ud af, hvilke typer. Hvordan hænger det sammen. Er det rundt eller er det aflangt. Alle de her ting, som der kan være, fordi det er lidt en videnskab at sætte skrifttyper sammen. Men. Heldigvis så er der nogen, der har gjort det for os, som er rigtig dygtige til det.

Så her, der har du – Jeg klikkede på Pairing op i top-menuen – så her, der har du nogle gode sammensætninger, hvor du kan se, hvad det er for nogle skrifttyper, der er brugt. Her har du også mulighed for at scrolle ned igennem og sige, ‘Jamen okay, det er det her, som jeg synes, er rigtig godt’. Så lad os bare sige Oswald og Source Serif Pro, det er de to, jeg vil bruge.

Du kan være uheldig, at de ikke findes på det hjemmeside system, du bruger, så kan du enten finde nogle andre, der minder om, eller også har du mulighed for at hente de her ned.

Du kan også gå ud fra kategorier. Og så kan du her Fonts In Use, som er meget sjovt at kigge på, der kan du simpelthen se, hvordan de er brugt – så kan man lige se et screenshot her – hvordan skrifttyperne er brugt sammen.

Den er også meget sjov og og kigge på.

Det kan være, at du skal sætte et ur på 15 minutter, så du ikke bruger flere timer på at kigge på skrifttyper.

Det var de to steder, jeg vil ende anbefale i dag til at kigge på skrifttyper til din hjemmeside og som også passer til brand.


E-bog til selvstændige - kom i gang med din hjemmeside