Det kan være svært at finde rundt i alle de element, som der skal med både inden man går i gang med sin hjemmeside, men også efter. Her giver jeg om 8 tips til at bygge sin egen hjemmeside.
Du kan vælge at se videoen, eller læse transskriptionen herunder.
8 tips til at bygge din egen hjemmeside
Hej, og velkommen til min kanal. Mit navn er Vivian, og jeg har firmaet Vivian Bille, hvor jeg hjælper selvstændige kvindelige coaches, konsulenter, vidensformidler sådan helt generelt, med at lave deres egen hjemmeside, så de ikke behøver fokusere på teknikken. Og i dag vil jeg så give dig et overblik over, hvad det er for nogle skridt, du skal igennem, for at lave din egen hjemmeside.
1. skridt
Men lad os starte med det første skridt og, her handler det om, at du skal have planlagt, hvad det er eller hvad dit formål med hjemmesiden er. Vil du gerne være synlige med dit brand, og blive mere kendt for dit brand? Vil du have folk på din nyhedsbrevsliste? Ønsker du at sælge? Der kan være mange formål med at have den her hjemmeside.
Det kan være du, sidder og tænker, ‘Jeg vil det hele’, og det kan du også godt. Din hjemmeside kan gøre alle de her ting. Men du er nødt til at fokusere på ét af de her mål ad gangen. Så får du en meget mere ren kommunikation ud af det til dine besøgende.
2. skridt
Skridt nummer 2 handler om, at du skal lave et sitemap, hvor du får skrevet ned, hvad det er for nogle sider du gerne vil have med på på din hjemmeside.
3. skridt
Og skridt nummer 3… Så skal du i gang med indholdet på dine sider. Og her er det vigtigt, at du får skrevet så meget som muligt, fordi det bare hele processen senere, når du går i gang med selve hjemmesiden, det gør bare hele den her proces meget lettere med at få din hjemmeside ud over stepperne. Men det gør det også lettere i forhold til at finde ud af, hvordan din hjemmeside skal være.
4. skridt
Step 4 handler om, at du nu skal vælge domæne. Domænet, det er det her du skriver ind i browseren, hvor det starter med https:// eller www. Når du arbejder i WordPress, så skal du også have et webhotel, for det er her din hjemmeside den ligesom bor
Det er dem der sørger for, at din hjemmeside er oppe, og den fungerer. Jeg bruger selv et dansk firma, som hedder cHosting, som jeg er rigtig glad for. Jeg ligger et link her nede under videoen, så du kan gå ind og se på dem, hvis du også ønsker at bruge dem.
5. skridt
Nu skal du i gang med at step nummer 5, og her handler det om, at du skal finde en bygger, det hedder også en page builder, og det behøver du ikke og hænge dig så meget i, men der findes lidt forskellige typer.
Hvis du vælger at bruge WordPress’ egne, så hedder den GUTENBERG. Hvis du vælger at gøre, som jeg har gjort, og købe en bygger, hvilket jeg også vil anbefale, at du gør, fordi du med en købt bygger, der får du bare flere features med, så du bliver fri for, at installere så mange plugins. Den jeg bruger, den hedder ELEMENTOR PRO. Elementor har også en gratis version, og den er også rigtig fin. Så har du ikke penge i øjeblikket, så er det fint nok at bruge den gratis version, men jeg vil helt klart anbefale, at du opgradere til den betalt version hen ad vejen
Du skal også finde et tema. Og temaet handler eller går mere ud på… eller det tema du skal vælge, hænger sammen med hvad, det er for en bygger, du vælger. Hvis du for eksempel vælger Elementor Pro, så anbefaler jeg, at du finder den der, hedder Hello Elementor. Og hvis du har gratis version af Elementor eller Gutenberg, så vil jeg anbefale, at du bruger den, der hedder Blocksy. Både Blocksy og Hello Elementor er gratis temaer.
6. skridt
Step nummer 6. Det er nemlig nu, du skal vælge en skabelon. Skabeloner gør bare livet så meget lettere. Så når du skal i gang med din egen hjemmeside, så kan det godt virke rigtig uoverskueligt, men en skabelon gør simpelthen, at du lige skære alle hjørnerne af, og så hopper over der, hvor gærdet er lavest. Og her er det faktisk helt ok at gøre det.
Men lad være med at blive forblændet af alle de flotte billeder, der er. Du skal kigge på… faktisk skal du vendt tilbage til punkt nummer 1 og kigge på, hvad er formålet med min hjemmeside. Og så den måde skabelonen eller hjemmesideskabelonen er struktureret, det er den måde, du skal ind og kigge på, hvad er det for en skabelon, jeg så skal bruge. Når du har fået styr på skabelon, så lad den lige ligge lidt i forhold til at begynde designe den.
Jeg ved godt, at de fleste af os, vi vil bare rigtig gerne ind, og så vil vi sætte nogle farver, og nogle billeder og sådan noget, men gør dig selv den tjeneste og vent. Start med at få al den tekst du, har skrevet, få lavet dine menupunkter, og så få den tekst du har skrevet, lagt ind. Det gør, at det bliver meget lettere for dig, at se det store billede, når du på et tidspunkt nu her i næste skridt faktisk, skal til at designe din hjemmeside.
7. skridt (og ja, jeg fik sagt 8, men det passer jo ikke helt)
Fordi, det der nu skal ske i skridt nummer 8, det er, at du skal i gang med din styling. Og det betyder, at du skal ind og have lagt dine brandfarver ind. Dine skrifttyper. Du skal ind og lægge den rigtige billedstil, fordi den skabelon du har valgt, den går ikke ind og… den har ikke været inde og lægge dine farver og din stil ind. Så lige meget hvilken skabelon du vælger, så kan du få den lavet om til, at den faktisk kan blive rigtig flot og helt unik og passe til din stil
8. skridt (uha, der er helt rod i det, men det er 8. skridt)
Skridt nummer 9. Nu er vi nået til det sidste skridt på skalaen, og det er, at du skal have testet alt. Så når du har sat det hele op, så skal du teste. Virker det på mobil. Virker det på tablet. Virker din kontaktformular og din opt-ins, hvor du får folk på dit nyhedsbrev. Virker dine knapper og dine links. Kan du bladre mellem siderne, og alle de her ting som, skal fungere, inden at du lancerer.
Når det så er testet, og du er tilfreds, så trykker du på lanceringsknappen, og så er det tid til bobler.
Har du spørgsmål eller kommentarer til til det her med, at lave din egen hjemmeside, så stil dem endelig hernede, så skal jeg nok svare på dem alle sammen.
Ha’ en god dag. Hej.